Costa Rica is een prachtig land in Midden-Amerika wat tussen Panama en Nicaragua in ligt. Het land ligt op een bijzondere plek omdat het in feite tussen de 2 oceanen in ligt, namelijk de Grote Oceaan en de Atlantische oceaan. Op sommige plekken is Costa Rica “maar” 145 km breed en zeker als je de hoogtes opzoekt is het mogelijk om vanaf sommige plekken in Costa Rica de beide wateren te zien. Door deze unieke plek is Costa Rica een land met vele soorten klimaten aangezien deze nogal beïnvloed worden door de oceanen, maar ook door de hoogtes van sommige gebergten die toppen hebben van wel zo’n 4 kilometer hoogten.

Praktische informatie

Verderop in dit artikel behandelen we meer bijzonderheden over Costa Rica, en voor de bezienswaardigheden Costa Rica kunt u ook ons andere artikel hierover lezen. Maar nu eerst wat praktische informatie als u naar dit prachtige land wilt afreizen.

De voertaal op Costa Rica is over het algemeen Spaans, op de populaire toeristische bestemmingen komt u nog wel een aardig eindje met Engels, maar als u zelfstandig wilt gaan rondtrekken is de beheersing van Spaans toch wel een pré. De munteenheid van Costa Rica is de Costa Ricaanse Colon. Als u wilt gaan pinnen in Costa Rica kunt u op veel plekken in de grote steden hier wel gebruik van maken bij de banken om geld op te nemen, maar het is wel aan te raden om een vast bedrag bij u te dragen omdat het lang niet overal mogelijk is, zeker als u de binnenlanden intrekt.

De hoofdstad van Costa Rica is de stad San José. Hier wonen veruit de meeste mensen uit Costa Rica en is ook voor bijna alles het middelpunt. Bijna alle goede wegen, railnetwerken en voorzieningen worden vanuit de hoofdstad geregeld. Als u er met de auto op uit gaan kunt u vanuit San Jose makkelijk op uit gaan, maar hou er rekening mee dat maar 20% van het wegennet in Costa Rica enigszins verhard is, dus dat uw auto ook wat kracht moet hebben om over zandpaden en ongelijk lopende wegen te kunnen rijden.

Costa Rica en de natuur

De natuur in Costa Rica is een belangrijk onderwerp, want maar liefst 11% van het totale landoppervlakte in dit Midden-Amerikaanse land is uitgeroepen tot nationaal reservaat. Wat inhoud dat de regering het belangrijk vind om de mooie en bijzondere jungles en omgevingen te behouden. En hier kunt u als toerist dan ook flink van profiteren want de regenwouden en prachtige vulkanische omgevingen zijn hierdoor over het algemeen in mooie staat. Houdt er wel rekening mee dat de regelgeving streng is in deze gebieden, dus laat u goed informeren ter plekke wat wel en niet mag!

 

Costa Rica
Logo